בהרצאה שהעבירה לנו ד"ר ליאת בשבוע שעבר, הוקרן סרטון מאוד מעניין בשם: "איך ללמוד מטעויות" העשוי להועיל לכל בן אדם בתהליך הלמידה שלו בכל תחום שהוא בוחר לעצמו ובחיים בכלל. הסרט הזה הצדיק והמחיש את אמירתו של הסופר הבריטי אלדוס האקסלי:
"הניסיון איננו מה קורה לאדם, אלא מה האדם עושה עם מה שקורה לו."
בסרטון רואים את דיאנה לאופנברג, מורה לממשל אמריקני, שמעבירה לנו את החוויה הלימודית שלה.
בתחילת הסרטון מתארת לאופנברג את השינויים שעברו על מקורו של המידע, מאז ימי בית הספר של סבתה שלה ( אז ביה"ס היה המקור היחיד שסיפק מידע לתלמידים) ועד היום ( עם כל האינצקלופדיות שאפשר להשתמש בהן בבית והאינטרנט) .
לאופנברג מאופיינת בפתיחות, רואים שהיא אוהבת את התלמידים שלה וכל הזמן נמצאת בתהליך של חיפוש איך לתרום להם בדרך יותר טובה ויעילה, בעלת רצון לשינוי שמתרחש אצלה כל הזמן.
לאופנברג מאמינה שכשלון הינו חלק מתהליך הלמידה, הוא מקנה חוויה מעשירה לתלמידים, מעמיד אותם במציאות על כל מרכיביה ובעיקר הבעייתיים שבהם וכאשר התלמידים חוקרם את הבעיה, חווים ומתנסים בה, אז, הם יכולים לבד לחפש את הפתרונות המתאימים.
לדעתי, שינוי מתחיל בראיית המציאות כפי שהיא, בכדי להתרחש השינוי על האדם להתבונן ולשאול את עצמו, מה מפריע לי? מה מדאיג אותי? מהן התכונות והכישרונות שלי? ומהן המוגבלויות והחסרונות שיש לי? מכאן מתחיל השינוי.
אם האדם לא מתבונן בעצמו ושואל את השאלות הנכונות, לא פלא אז שבכך הוא ימשיך לחזור על הרבה מהטעויות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה