יום שישי, 18 בנובמבר 2011

משחקים לימודיים מתוקשבים

בסמסטר הנוכחי אני  לומדת קורס של "שילוב הדמיות ומשחקים לימודיים מתוקשבים", ובזכותה של  המרצה פרופ' מיקי רונן, אשר לימדה אותנו את הקריטריונים להערכת משחק לימודי( על פי הטקסונומיה של ( Malone  הבנתי שזה לא מספיק לבחור את המשחק הלימודי רק לפי  התוכן המתאים לתלמידים, אלא שיש עוד כמה תנאים חשובים  שצריכים להיות  במשחק הלימוד והם:
·        אתגר – ז"א שמירה מתמידה על רמת קושי אופטימאלית ללומד הספציפי, ז"א המשחק לא צריך להיות קל מאוד או קשה מדיי, המטרות של המשחק צריכות להיות קבועות וברורות, וחשוב שהמשוב יהיה בונה ומעודד.
·        סקרנות – המשחק צריך  לסקרן את הלומד מבחינה קוגנטיבית וחושית באמצעות שימוש באמצעים אורקוליים כמו גיוון, חידוש.., וחשוב שהאמצעים לא יסיחו  את דעתו של  הלומד מהתוכן והמטרות הלימודיות.
·        שליטה – הגברת תחושה של שליטת הלומד על הסביבה, כגון לבחור ברמה המתאימה לו.

לדעתי, הלמידה דרך משחקי המחשב יוצרת שינון בלמידה, והאחרונה  הופכת למעניינת יותר, תוך הקניית תחושת הצלחה בתחום הלימודי.
המשחק יוצר סקרנות בתחום הנלמד בתנאי  שיענה על כל הקריטריונים האלו.
 ברור שהמשחק יקנה ללומד תחושת הצלחה אם המשוב יהיה בונה ומעודד ובכדי שהמשחק הלימודי יהפוך את הלמידה למעניינת צריך שיהיה ברמת הקושי המתאימה לרמת התלמיד ובלי  להסיח את דעתו של הלומד.

לבסוף למדתי עד כמה חשוב שאני אקפיד  על בחירת המשחק הלימודי הממוחשב , ז"א אני אדגיש על  בדיקת המשחק בקפדנות , והאם המשחק באמת עונה על כל הקריטריונים האלו, גם  אם  אני בונה משחק לימודי אני אדאג שיענה על הקריטריונים האלו, על מנת שיהיה מוצלח ,אפיקטיבי , ויעיל לתלמידים.

מקורות:
Malone, T. W., (1981). Toward a Theory of Intrinsically Instruction, Cognitive Science, 4, 333-369. http://www.coulthard.com/library/Files/malone_1981_towardtheoryintrinsicallymotivatinginstruction.pdf

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה