יום שישי, 11 בנובמבר 2011

schools of tomorrow schools of today

בקורס "סוגיות במדניות החינוך נתבקשנו לקרוא את המאמר של סוזן סמל
THE CITY AND COUNTRY SCHOOL: APROGRESSIVE PARADIGM

המאמר דן בעיקר בהשפעתה של קרולין בראט על החינוך בבית הספר בעיר ובמדינה.
בראט נולדה באזור כפרי', ובילדותה נחשפה לעבודות החווה השונות וכמו כן, היא הייתה שותפה לתהליך עשיית הלחם בכל שלביו המגוונים, לשם כך זה נראה שעבודות העץ והבניה שערכה לילדים והופיעה בתרגילים החינוכיים נבעה מילדותה הפעילה בצפייה והשתתפות בחווה.
בראט האמינה בהובלת שינוי חברתי שכולנו או רובנו שואפים אליו, בעקבות זה היא החליטה לפתוח בית ספר משלה, שישרת את הילדים הצעירים בשכונה, ובמיוחד ילדי משפחות עובדות, ודרך  משחקים אלו , הם יבינו את סביבתם.
ג'ון דיואי השפיע על חשיבתה של בראט במובנים של חינוך ופדגוגיה, בעיקר בתחומים של התבגרות הילד והתפתחותו. בראט ניסתה להתאים את בית הספר לילד ,וזה בפני עצמו מפתיע למדי.למרות שהחינוך שמסביבנו  בנוי על התאמת הילד לבית הספר, בראט האמינה שצריך להתאים את בית הספר לצרכי הילדים תוך  עשייה והשתתפות פעילה לילדים, כגון: שילוב משחקים, הרכבות, בניה ועוד השתתפות בעבודות בית ספריות ותרומה לחברה עצמה.
ילדים לומדים דרך משחקים, דבר זה מאפשר לילדים להבין מצבים אפשריים ואיך אנשים חיים ביחד, כמובן, משחק מאפשר לנהל משא ומתן בעולם בו אנו חיים וזה בפני עצמו כלי מאוד חשוב בזמננו הנוכחי, למשל המשחק  באבני הבניה הינו התנסות ארגונית מעצימה, כך שאחרי המשחק מתחילות השאלות, התהיות והסקרנות לקחת תפקיד וליטול חלק משמעותי בחיים. הם מתחילים לשאול שאלות מגוונות המסוססות על חשיבה וסקרנות.
לסיכום: משחק תמיד מוביל להזדמנויות והאחרונות מובילות בסופו של דבר להתבגרות. למרות שבראט נתקלה במכשולים זה שפחות ילדים הגיעו לבית הספר בגלל שהורים פחדו להוציא אותם מהשגרה(בתי ספר ממשלתיים/ציבוריים) , הרבה אנשים קיבלו בברכה את השיטות הלא קונבנציונאליות של בראט. בהמשך דרכה   הוסיפה בראט תוכן אקאדמי  לנלמד בבית ספרה .
אופי בית הספר של בראט היה אופי של דיואי בטבעו שהתרכז על התנסות ועשייה ושדרוג לפי גיל כמובן. לפי דעתי דרכה של בראט ודיואי אכן מעודדת ילדים לגלות את עולמם מחדש ומזמינה אותם להיות פעילים, סקרנים ועצמאיים.
בהתחלה הם הציבו  שאלות ואחר כך הם עצמם נתנו להם  להם תשובות,ו משם הם פתרו בעיות,בנו  מחקרים. בסופו של דבר חלומו של כל חונך שתלמידו יהיה לומד עצמאי ובוגר מתממש, בראט נתפסת  כטיפוס עם ראש פתוח להצעות ודיונים , היא מצאה דרך לגרום לכל השותפים לעשייה זו להרגיש כאנשים חשובים עם תרומה חשובה ויקרת ערך. מה שמצא חן בעיני במאמר הוא המשפט הבא שבראט האמינה  בו "ערכה הגדול של בית הספר הינו ליצור בני אדם שמסוגלים לחשוב באופן יעיל ולפעול באופן קונסטרוקטיבי, ובסופו של דבר ליצור עולם טוב יותר לחיות בו.

מקורות:
Susan.f (1999 ), The city and country school: A progressive paradigm ,schools of tomorrow schools of today ,history of schools and schooling.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה